امروزه به دلیل بالا بودن هزینه داربست و زمان بر بودن آن استفاده از طناب رایج شده است. پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست دارای مزایایی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. همچنین روش هایی که راپل کاران در پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست انجام میدهند موضوع مهمی است که به آن اشاره میکنیم.
پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست چگونه است؟ روش های مختلفی برای پیچ و رولپلاک نما وجود دارد که میتوان به نصب داربست و استفاده از راپل کاران اشاره کرد. داربست ها مدل های مختلفی مانند مثلثی و راه پله ای دارند که هر کدام از آن ها دارای ویژگی های مختلفی است.
داربست یک سازه موقت است که معمولا از جنس فلز ساخته میشود. در هنگام کار بر روی نمای ساختمان این سازه ها را در جلوی ساختمان برپا میکنند تا نماکاران با ایستادن بر روی آن ها بتوانند عملیات نماکاری را انجام بدهند. در برخی از مواقع مشاهده شده که داربست به عنوان تکیه گاهی برای سایر سازه ها نیز بکار رفته است. اما داربست ها دارای معایبی نیز هستند. به طور مثال به دلیل این که داربست از متصل شدن قطعه های کوچکتری ساخته میشود اگر به هر دلیلی یکی از قطعه های آن جدا شود موجب فرو ریختن تمام داربست خواهد شد و این مساله خطرات جانی و مالی را به دنبال دارد.یکی دیگر از معایب استفاده از داربست هزینه بر بودن آن و عدم دسترسی به مناطق شوار است. همچنین ایجاد سد معبر در جلوی ساختمان موجب اختلال در رفت و آمد ساکنین خواهد شد.
پس از توضیح معایب داربست نوبت به توضیح نماکاری ساختمان بدون داربست می رسد. در این روش افرادی متخصص و آموزش دیده به وسیله طناب و ابزارهای ایمنی از ارتفاع ساختمان آویزان میشوند و نماکاری ساختمان را به بهترین نحو انجام میدهند. به این افراد ” راپل کار ” می گویند. از مزایای پیچ و رولپلاک کردن نمای ساختمان بدون داربست میتوان به کم هزینه بودن , صرفه جویی در زمان و دسترسی به مناطق دشوار را نام برد. ” راپل کاران ” بر خلاف شغل خطرناکی که در ظاهر دارند دارای شغلی بسیار ایمن هستند زیرا تمام تدابیر امنیتی در هنگام کار رعایت میشود.
راپل کاران باید در هنگام پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست به تعداد و فاصله پیچ ها بر روی سنگ توجه کنند. مناسب ترین فاصله برای استفاده از پیچ و رولپلاک 2 پیچ در طول یک متر است. به عبارتی دیگر هر 50 سانت یکبار باید یک پیچ بزنید. البته این میزان با توجه به نوع سنگ متفاوت است. به طور مثال اگر میخواهید از سنگی مانند گرانیت در نمای ساختمان استفاده کنید باید این فاصله را به 30 سانت برسانید زیرا گرانیت سنگی بسیار سنگین است و باید آن را مستحکم تر کرد. اما اگر قصد استفاده از سنگی مانند چینی را دارید باید این فاصله را بیشتر کنید زیرا سنگ مرمریت چینی دارای ترک هایی در بافت خود است که استفاده از پیچ ها در فاصله های کم موجب شگستگی در سطح آن خواهد شد.
راپل کاران میدانند که به هیچ عنوان نباید از چکش برای فرو کردن پیچ در محل استفاده کرد. برای تثبیت پیچ فقط باید از دریل با مته و دیمر بهره برد. زیرا زدن چکش بر روی پیچ موجب خواهد شد که سنگ از درون دچار ریزش شود و نه تنها بر روی ملات محکم نشود بلکه باعث سقوط در مدت کوتاهی شود.
راپل کاران در حین پیچ و رولپلاک نمای ساختمان بدون داربست اگر با ترکی در سنگ مواجه شدند باید به سرعت اطراف آن را پیچ و رولپلاک کنند زیرا عدم توجه به ترک موجب شکستگی و ریزش سنگ خواهد شد و این مساله خطرات جانی و مالی را در پی دارد.
همانطور که واضح است باید بعد از اتمام نماکاری از بتونه همرنگ و ضدآب بر روی رولپلاک ها استفاده شود تا علاوه بر حفظ زیبایی موجب عدم نفوذ آب به سنگ شود. زیرا نفوذ آب به سنگ در طولانی مدت موجب آسیب به آن و زنگ زدگی پیچ ها میشود. یکی از اشتباهاتی که نباید راپل کاران مرتکب شوند نزدن بتونه بر روی پیچ و رولپلاک هاست.
میتوان گفت یکی از مهم ترین مواردی که راپل کاران باید به آن توجه کنند نوع و جنس سنگ است. زیرا بافت ها با یکدیگر بسیار متفاوت است و برخی از سنگ ها دارای بافتی مقاوم و برخی دیگر دارای بافتی حساس و نرم هستند. به همین دلیل دریل کاری و پیچ و رولپلاک کردن آن ها با یکدیگر فرق میکند. سنگ هایی که دارای بلورها و ترک های ریزی هستند باید از مته های ظریف برای دریل کردن آن ها استفاده کرد و همچنین فاصله پیچ ها را نیز بیشتر کرد.
بعد از اتمام نماکاری باید اقدام به بند کشی سنگ ها کنیم و تمام شیارهای موجود در سنگ ها را به وسیله بتونه و یا ملات پر کنیم تا در مرور زمان این شیارها خالی نشوند. نفوذ آب به درون ساختمان و مشکلات عدیده دیگر از عدم توجه به بندکشی نشات میگیرد. اگر بعد از اتمام بندکشی اقدام به ضد آب کردن نمای ساختمان با مواد نانو بکنید گام مهمی در حفظ کیفیت نما خواهید برداشت.
از متد پیچ و رولپلاک نما با طناب در نمای ساختمان های بلند استفاده می شود . این کار برای بالا بردن استقامت نما ...
در این مقاله چگونگی نصب سرعت گیر با پیچ رولپلاک بررسی میشود. و همچنین اندازه های مناسب پیچ و رولپلاک سرعت گیر بیان ...
انواع رولپلاک و موارد استفاده از آن رولپلاک قطعه ای است که در سازه های شکننده برای اتصال اجزاء با پیچ به دیوارها ...
[vc_row][vc_column][vc_column_text]رولپلاک قطعه ای کمکی برای اتصال پیچ به سطح مورد نظر است. از پرکاربردترین استفاده ای آن در پیچ و روپپلاک نما و ...
سلام وقتتون بخیر این پیش بینی می تواند خیلی غیر مطمئن باشد در ابتدا باید نما ساختمان شما توسط کارشناسان پیچ و رولپلاک نما مورد بازدید قرار بگیرد
سلام چه طور میشه مقدار پیچ و رولپلاک مورد استفاده در تعمیر نمای ساختمان را پیش بینی کرد؟
سلامم وقتتون به خیر قطعا بدون استفاده از داربست در تعمیر نمای ساختمان قیمت ان کاهش می یابد اما این که تا چه میزان تاثیر گذار تحت تاثیر نوع سنگ , سعت کار و …. متفاوت است در این زمینه شما می توانید با کارشناسان ما در پیچ و رولپلاک نما در ارتباط باشید.
استفاده از نما کاری بدون داربست تا چه اندازه بر روی قیمت تاثیر گذار است؟