سنگ نما ساختمان

سنگ نمای ساختمان یکی از محصولاتی است که در نما سازی ساختمان بسیار اهمیت دارد و میتواند زیبایی محصور کننده و شکوهمندی به ساختمان دهد


چه سنگ هایی در نمای ساختمان استفاده می شوند؟

نقش سنگ نما در زیبایی ساختمان انکار ناپذیر است. سنگ نما میتواند زیبایی محصور کننده و شکوهمندی به ساختمان دهد. اما چه سنگ هایی در نمای ساختمان استفاده میشوند؟ آیا از هر سنگی میتوان به عنوان سنگ نمای ساختمانی نام برد؟ در این مقاله به بررسی سنگ های نمای ساختمان و نکاتی مهم درباره آن ها پرداخته ایم.

سنگ نمای ساختمان

مزایای استفاده از سنگ نمای ساختمانی چیست؟

چند سالی است که نمای ساختمان با سنگ ساخته میشود و استفاده از متریال های دیگر منسوخ شده اند. اما چرا استفاده از سنگ برای نما ساختمان تا این حد پرطرفدار شد؟ دلیل آن به مزیت های سنگ نیز برمیگردد. از جمله مزیت های استفاده از سنگ نمای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تولید آسان سنگ نما و در دسترس بودن این متریال
  • ساخته شده با  رنگ‌های طبیعی
  •  مقاومت در برابر اشعه UV و داشتن استحکام زیاد
  • مقاومت در برابر آتش سوزی و ضربه
  •  تنوع مناسب و دوام زیاد
  • داشتن تنوع رنگی و طرح
  • امکان برش سنگ با کمک دستگاه بدون کوچکترین مشکل

 لازم به ذکر است که هر سنگی برای استفاده و کاربرد در شرایط و مکان خاصی، مناسب است. یعنی اینکه انتخاب نوع سنگ به کاربری سنگ مرتبط میشود. اما تمامی سنگ های ساختمان باید مقاومت بالایی در برابر گرما، رطوبت، سرما و اشعه UV خورشید داشته باشد. از بهترین سنگ های نمای ساختمان میتوان  به  سنگ‌های تراورتن، گرانیت، سنگ چینی و سنداستون اشاره کرد.

از لحاظ فنی به ترتیب بهترین نوع سنگ‌های نما هستند و با در نظر گرفتن آیتم‌های هزینه و در دسترس بودن و سلیقه، می‌توانید از بین این گزینه‌ها، انتخاب خود را انجام دهید.  این سنگ ها در برابر پیچ و رولپلاک نمای ساختمان نیز به شدت مقاوم هستند. البته تیمی که برای پیچ کردن به کار گرفته میشوند باید در مورد انواع و سختی انواع سنگ نما اطلاعات زیادی داشته باشند.

 

سنگ نما ساختمان

سنگ نما ساختمان تاثیر بسزایی در زیبایی آن دارد. از متریال مختلفی در نمای ساختمان استفاده میشود مانند شیشه , کامپوزیت و… اما یکی از زیباترین متریالی که در نمای ساختمان استفاده میشود و میتوان آن را بهترین نما برای ساختمان دانست سنگ است.

سنگ نما بسیار پرکاربرد است که در سال های اخیر از انواع آن در نما استفاده شده است. اما سوالی که به ذهن می رسد این است که آیا میتوان از هر سنگی در نما استفاده کرد؟ چه سنگ هایی را به نام سنگ نما میشناسند؟

سنگ هایی که معمولا از آن ها در نما سازی استفاده میشود و به نام سنگ نما شناخته شده اند به چند دسته تقسیم میشوند مانند گرانیت , تراورتن , سنداستون و… که در ادامه به معرفی و کاربرد هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت. برای آشنایی با انواع سنگ نما مقاله آیا انواع سنگ ساختمانی نما را می شناسید.

 

سنگ تراورتن

  • سنگ نما به نام تراورتن در دسته سنگ های نما تقسیم بندی میشوند که از نوع سنگ های رسوبی هستند.
  • سنگ های رسوبی در اثر ته نشین شدن کربنات کلسیم در دهانه چشمه های آب معدنی تشکیل میشوند.

این سنگ ها دارای ناخالصی اکسید آهن هستند و هر چه رنگ آن ها تیره تر باشد یعنی ناخالصی آن بر اثر اکسید آهن نیز بیشتر است.

اما به طور طبیعی و در صورت کاهش ناخالصی در رنگ های سفید, کرم, برنزه, قرمز و خاکستری در دسترس هستند. هر چه رنگ تراورتن روشن تر باشد به این معنی است که مرغوب تر است.

 

سنگ نمای ساختمان

ویژگی های سنگ تراورتن

تراورتن مانند سنگ های گرانیتی است که در برابر سرما و رطوبت مقاوم هستند. اما نکته مهمی که باید در نظر داشت این است که اگر در مناطق گرمسیری زندگی می کنید که دارای هوای شرجی است و رطوبت هوا بالاست باید از سنگ تراورتنی استفاده کنید که ناخالصی آن بسیار پایین باشد.

زیرا رطوبت هوا میتواند باعث اکسید شدن آن و در نتیجه از دست دادن زیبایی سنگ نما شود. سنگ تراورتن سنگی بسیار زیبا و پرطرفدار که از نظر قیمت نیز بسیار مناسب است.

تراورتن از نظر مقاومت نیز سنگ بسیار مستحکمی است و به همین دلیل گزینه خوبی برای استفاده به عنوان سنگ نماست.

 

سنگ گرانیت

سنگ گرانیت را در دسته سنگ های دگرگون شده قرار میدهند. گرانیت معمولا به رنگ های خاکستری , سفید و صورتی در دسترس است و گزینه مناسبی به عنوان سنگ نما است. دلیل رنگ های متنوع بر اثر کانی هایی است که در این سنگ وجود دارد.

بیشترین کاربرد سنگ گرانیت در نمای ساختمان های صنعتی و سازمانی , کف سازی و راه سازی است.

گرانیت را میتوان یکی از نام آشناترین سنگ ها در ایران دانست که علاوه بر استفاده در نمای ساختمان کاربردهای وسیع دیگری نیز دارد.

در طول روز با سنگ گرانیت در پله ها , سنگ فرش ها و سکوها برخورد میکنید. یکی از دلایل کاربرد گسترده این سنگ در مکان های مختلف مقاومت بالای آن است. گرانیت در برابر سایش و فرسودگی بسیار مقاومت بالایی دارد.

 

سنگ نمای ساختمان

 

 ویژگی های سنگ گرانیت

در این بخش به مهم ترین خصوصیات سنگ گرانیت اشاره میکنیم:

  1. سنگ گرانیت در برابر سایش و ضربه بسیار مقاوم است.
  2. قابلیت جلادهندگی دارد.
  3. در برابر رطوبت مقاوم است.
  4. گرانیت هایی که رنگ تیره ای دارند میتوانند بر اثر تابش مستقیم نور خورشید تغییر رنگ دهند.
  5. گرانیت ها نسبت به دیگر سنگ های ساختمانی که در نما استفاده میشوند گران تر هستند.
  6. چسبندگی آن ها بسیار پایین است و اگر قصد دارید از آن در نمای ساختمان استفاده کنید باید از امکانات ویژه ای بهره بگیرید.

سنگ چینی

یکی دیگر از سنگ های پرکاربرد در نمای ساختمان سنگ چینی است. این سنگ از نظر میزان چسبندگی بین تراورتن و گرانیت قرار دارد.

سنگ چینی از قدیم الایام به عنوان سنگ نما استفاده میشده و اگر به ساختمان های قدیمی شهر نگاهی بیندازید با این سنگ ها مواجه خواهید شد. این سنگ رنگ روشن و تقریبا سفیدی دارد.

همانطور که میدانید استفاده از سنگ رنگ روشن باعث میشود که گرما را به خود جذب نکند و دمای ساختمان بالا نرود.

به همین دلیل از سنگ چینی در مناطق گرمسیر استفاده میکنند. کیفیت سنگ چینی به معدن بستگی دارد اما به طور کلی این سنگ از مقاومت خوبی برخوردار است و میتواند با گرانیت و تراورتن رقابت کند.

 

سنگ نمای ساختمان

مطالب مرتبط:

ویژگی های سنگ چینی

اگر سنگ چینی کاملا سفید باشد نشان دهنده خلوص بالای آن است و هر چه رنگ آن به سمت تیرگی بگراید به معنی افزایش ناخالص در آن است.

مواد کربن دار در سنگ چینی میتواند رنگ آن را تیره کند.

جذب آب در سنگ چینی تقریبا صفر است و میزان آن کمتر از یک درصد است.

 

نکات مهم در حین اجرا

آب و هوا

قبل از انتخاب سنگ باید به آب و هوای شهر خود دقت کنید. همانطور که در این مقاله به آن اشاره کردیم برخی از سنگ ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت ندارند و به سرعت رنگ آن ها تغییر میکند.

 

عدم ریختن ملات بر روی سنگ

اگر سنگ را انتخاب کردید و در دسته سنگ های آهکی بود باید در حین کار مراقب باشید که ملات یا سیمان بر روی آن نریزد زیرا پاک کردن سیمان از روی سنگ آهکی تقریبا غیر ممکن است و به سرعت به سنگ میچسبد.

 

استفاده از گونیا در گوشه ها

در نما کردن گوشه ها و کنج های ساختمان باید از گونیا استفاده شود.

 

توجه به طرح

گاهی اوقات مشاهده میکنیم که برخی از طرح های ساختمان ها به نوع سنگ آن نمی آید. در انتخاب سنگ باید به طرحی که مدنظر دارید توجه کنید. هماهنگ بودن طرح و نوع سنگ در زیبایی ساختمان بسیار مهم است.

 

اسکوپ کردن

اگر میخواهید از سنگ نما مانند گرانیت استفاده کنید باید برای اتصال آن به پشت کار از اسکوپ و یا رول پلاک استفاده کنید.

3 نظرات

  • سلام و وقت بخیر .ما نیاز به تعمیر نمای ساختمان داریم اما نیاز داریم سرو صدا هنگام کار کم شه و کار هم زود انجام شه…اما تا جایی که اظلاع داریم داربست خیلی طول میکشد.اگر ممکن است من را راهنمایی کنید

    • درود.پیشنهادما استفاده از روش جدیدتر به نام پیچ رول پلاک می باشد.روشی به مراتب سریعتر و کم هزینه تر.میتوانید برای اطلاع بیشتر به صفحه پیچ و رولپلاک نما حتما سر بزنید

  • ترمیم سنگ نما بدون داربست | خدمات تخصصی راپل و پیچ و رولپلاک انواع نما در ایران گفت:

    […] میکند. برای آشنایی با انواع سنگ نما می توانید مقاله سنگ نما چیست؟ را […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *